информации

Ермиони Соби на обалата Врахос-Луцас.

Плажата Врахос-Луцас е со должина од 6 километри, со ситен песок и бистра вода со единсвена синозелена боја. Предизвикува и ги повикува сите посетители.

Се наоѓа на 30 км од Превеза и е одалечено 40 км од Парга.

Лоцирано е 56 км од пристаништето во Игуменица и на 35 км од аеродромот во Актио.

Позната дестинација пријатна за престој со доста летни денови во годината, каде одморот на плажа се комбинира со екскурзии/обиколки на археолошки и историски места и природни убавини.

Стратешката местоположба овозможува лесно да се посети многу стариот локалитет Никополис со мозаиците, конзерваториумот и античкиот театар на познатиот Некромантејо – портите на Хадес – приказната за Залого, реката Ашерон, слатките извори и устието на езерото Санди Зирос, локалитетот Касиопеја, космополитското место Парга.

Можна е и едодневна екскурзија до Лефкада, Паксос (заминување од Парга), Арта (со мостот, само Бизантин и др.) до Јоанина (стариот Додони, Загори, Викос Горг, езерото со островот, замокот, пештерата во Перама, музејот на восочни скулптури Врелис и др.), со можности да се запознае и природата, културата и културното наследство на Епирус.